شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که یک سختیگیر رزینی از چه اجزایی تشکیل شده است؟
در این مقاله ی کوتاه قصد دارین تا اجزای مختلف سختی گیر رزینی را برای شما بازگو کنیم.
سختیگیر رزینی چیست؟
سختی گیر رزینی Water Softener متشکل از یک مخزن استوانه ای شکل از جنس فلز یا فایبر گلاس (FRP) با دریچه ورود و خروج رزین، شیر چند راهه سلوولو یا تمام اتوماتیک و تانک نمک جهت احیا رزین می باشد.
سختی گیر ( نرم کننده ) آب که واحدهای تبادل یونی نیز نامیده می شوند، دستگاههایی هستند که کلسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی را از آب مورد استفاده در چرخه صنعت ( بطور کامل ) و در آب آشامیدنی ( به مقدار مشخص ) حذف می کنند و دانههای رزین داخل دستگاه نرم کننده آب، کلسیم و منیزیم را به دام می اندازد و آنها را با سدیم یا پتاسیم مبادله میکنند.
کاربرد سختیگیر رزینی
وجود آب سخت مضراتی برای بدن انسان دارد که این عوارض بر هیچ کسی پوشیده نیست.
سختی گیر برای تجهیزات تولید آب گرم واحدهای مسکونی و تجاری کارایی دارد که از رسوب گذاری روی تجهیزات و لوله ها جلوگیری می کند.
در بسیاری از نقاط ایران آب با مشکل سختی مواجه هست و استفاده از سختی گیر امری الزامی است.
در حال حاضر، در سراسر جهان از سختی گیر در موتورخانه استفاده می شود. حال ممکن است در برخی موارد از سختی گیر رزینی و یا سختی گیر الکترومغناطیسی استفاده شود.
آب سخت حاوی غلظت بالایی از مواد معدنی، یعنی کلسیم و منیزیم است. به دلیل ساختار شیمیایی، کلسیم و منیزیم به راحتی با سایر فلزات پیوند می خورند. با گذشت زمان، این پیوندها به چیزهایی تبدیل میشوند که میتوانید آن را ببینید، به عنوان مثال، بقایای آهک روی سر دوش حمام!
اجزای تشکیل دهنده سختی گیر رزینی فلزی
1. مخزن استوانه عمودی
2. دریچه ورود و خروج رزین ( منحول )
3. شیر سلوولو یا تمام اتوماتیک
4. نازل کف و نازل آب پخش کن
5. گیج فشار و شیر تخلیه
6. تانک نمک
7. رزین
8. نمک
9. سیلیس
10. صفحه نازل
11. پایه های مقاوم