در این مقاله نوع قرارگیری لوله های مسی در کویل های مسی مورد بررسی قرار میگیرد
به طور کلی کویل های مسی در مبدلهای حرارتی پوسته و لوله دارای لولههای رفت و برگشتی هستند که U-type نامیده میشود. دلیل استفاده از لولههای یو شکل، کم کردن دقت مورد نیاز برای ساخت این تجهیزات است. کویل مسی در منابع کویلدار و مبدل های حرارتی در دو مدل 2 پاس و 4 پاس تولید میگردد.
در بعضی مواقع هم برای خنک کاری روغن و سیال با حرارت بالا از مبدل با کویل های مسی دو سر صفحه که بصورت خطی و مستقیم کار میکنند استفاده میشود تا زودتر به نتیجه مطلوب برسند.
نحوه ساخت کویل مسی
نحوه ساخت بدین صورت است که لولهها به روی یک تیوب شیت یا صفحه قرار میگیرند. بطوری که لوله ها داخل صفحه اکسپند یا پرچ میشوند و باید روی مخزن یا پوسته مبدل یک عدد فلنج نصب شده باشد تا بتوانیم کویل روی آن نصب کنیم و داخل مخزن یا مبدل قرار بدهیم.
برای نصب یک کویل باید ابتدا واشر پلاستیکی را به روی فلنج بچسبانیم و یک واشر هم روی صفحه کویل قرار دهیم، سپس کویل را درون مخزن و روی فلنج جا میزنیم و بعد درپوش چدنی را روی کویل قرار میدهیم، سپس با پیچ و مهره و واشر فنری اقدام به سفت کردن و بستن آن به فلنجی که به مخزن جوش خورده میکنیم. حال فلنجی بودن و پیچ و مهره ای بودن کویل و درپوش آن قابلیت بازشدن و نظافت با اسید را برای شما فراهم میکند.
بصورتی که کویل به صورت تک پاس باشد میبایستی از لوله شاخه ای و دو عدد تیوب شیت استفاده کرد. بصورتی که از هر دو طرف، صفحه به پوسته مبدل جوش میخورد و لوله ها بصورت خطی داخل آن میروند و دیگر نیازی ب فلنج نیست و درپوش های چدنی روی خود صفحه پیچ میشوند و در مواقعی که نیاز به اسید شویی باشد، هر دو درپوش را باز میکنند و داخل کویل اسید ریخته میشود و فنر میزنند و داخل پوسته هم میتوان اسید ریخت و آن از بوشن تخلیه خارج کرد.
مس یکی از فلزات گران بهاء در سطح جهانی بحساب می آید.
بر همین اساس معیار اصلی برای قیمت گذاری کویل های مسی متراژ لوله و مقدار وزن لوله با توجه به ضخامت آن میباشد.