مبدل صفحه ای بهتر است یا منبع دوجداره سوالی است که اکثر کسانی که بعد از پوسیده شدن بدنه منبع دوجداره و نشتی دادن و یا تبادل کمتر و خروجی کمتر آب گرم مانند روز اول در مبدل های صفحه ای ذهن خیلی ها را چندین روز و یا هفته در گیر میکند در انتخاب جایگزین منبع دوجداره و یا مبدل حرارتی صفحه ای . اینگونه میتوان گفت تا وقتی که که آب ورودی ساختمان دارای املاح باشد و رسوب داشته باشد تجهیزات موتورخانه به مرور اسیب خواهند دید در نتیجه نصب یک دستگاه سختی گیر رزینی در ورودی اب موتورخانه و احیای سختی گیر هر چند وقت یکبار کمک میکند تا تجهیزات داخل موتورخانه حتی ساختمان عمر بیشتری بکنند.
منبع دوجداره حجم و ابعاد بزرگتری دارد و فضای زیادی را اشغال میکند اما مبدل حرارتی ابعاد کوچکتر و جمع و جور دارد و فضای کمتری را اشغال میکند.
شاید کمتر کسی نام منبع دو جداره را شنیده باشد. اما واحد هایی که موتورخانه دارند اکثرا منبع دوجداره موتورخانه دیده اند .
اگر بخواهیم شما را با این وسیله ی کاربردی آشنا کنیم باید بگوییم قطعه ای پر کاربرد در موتور خانه می باشد که وظیفه ی مهمی را بر عهده دارد.
اگر برای یک بار هم که شده وارد محیط موتور خانه شده باشید قطعا با بخش های مختلفی رو به رو شده اید که هر یک به عنوان جزیی از موتور خانه وظیفه ای را بر عهده دارند.
یکی از مهم ترین این بخش ها منبع دوجداره می باشد که عملکرد مخصوص به خود را دارد که بخش مهمی از وظایف موتور خانه بر عهده ی این قسمت می باشد.
اگر بخواهیم تعریفی از این قسمت ارائه دهیم باید بگوییم: منبع دو جداره بخشی است که به وسیله ی آن می توان آب گرم مصرفی ساختمان را تامین نمود.
منبع دوجداره قیمت مناسبتری نسبت به قیمت منبع کویل دار دارد .
طرز کار منبع دو جداره و کاربرد آن
تقریبا شبیه به یک مبدل حرارتی عمل میکند و آبی که دارای درجه حرارت معمولی است، با قرار گرفتن در مجاورت آب گرم داخل منبع، گرم شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
این منابع از دو استوانه که به صورت تو در تو قرار دارند، تشکیل شده و وظیفهای که بر عهده دارند، صرفا گرم کردن آب میباشد.
از پارامترهای مهمی که در انتخاب یک منبع دوجداره بسیار اهمیت دارد، حجم منبع است که با توجه به تعداد خانوار و جمعیت ساختمان و همچنین تعداد شیرهای موجود در داخل ساختمان، تعیین میگردد.
طرز کار منبع دوجداره شوفاژکاران اهورا
همان طور که میدانید، آب گرم در منازل از واجبات است و استفاده از آن بسیار گسترده است. در هنگام حمام کردن، شستن ظروف و بسیاری از کارهای دیگر، لازم است تا از آب گرم استفاده کرد.
منبع دوجداره که از دستگاههایی است که آب گرم مصرفی را تامین میکند، از دو عدد عدسی محدب ساخته شده و همان طور که در قسمت قبل نیز گفته شد، شامل دو استوانه تو در تو نیز میباشد.
در واقع طریقه کارکرد این منابع بدین گونه است که آب سرد و یا آبی که دمای معمولی دارد،وارد جداره اول منبع دو جداره میشود. آب گرمی که از طریق دیگ شوفاژ تامین میشود نیز وارد جداره دوم منبع دوجداره میشود.
همان طور که میدانید این دو جداره در مجاورت یکدیگر قرار دارند و همین امر موجب تبادل گرمایی بین دو جداره است. حرارت و گرما از آب گرم جداره دوم به آب موجود در جداره اول انتقال پیدا میکند.
در نتیجه درجه حرارت آب جداره دوم کاهش پیدا کرده و دمای آب سرد جداره اول افزایش پیدا میکند.
علت گرم نشدن منبع دوجداره آبگرم چیست؟
آشنایی با نحوه عملکرد منبع دوجداره باعث می شود تا در صورتی که مشکلی برای این منبع به وجود آمد به راحتی بتوان ایراد آن را پیدا کرده و آن را برطرف نمود. به طور کلی باید گفت که این بخش عملکرد پیچیده ای ندارد. آب گرمی که در بویلر تولید می شود از طریق لوله های در نظر گرفته شده وارد استوانه ی خارجی می شود.
هنگامی که آب سرد از شبکه آب شهری وارد قسمت استوانه ی داخلی می شود،به طور همزمان آب گرم منبع خارجی در اطراف استوانه داخلی به حرکت درمی آید.
اختلاف دمایی که بین این دو سیال وجود دارد باعث گرم شدن آب منبع داخلی می شود.هنگامی که آب گرم شد، آب منبع داخلی از طریق شیر مخصوصی که در نظر گرفته شده است برای استفاده از محیط ساختمان آماده می شود.
آب خروجی با از دست دادن دمای خود دوباره به منبع دوجداره بازگشت داده می شود تا مراحل گفته شده دوباره تکرار شود. نکته ای که ذکر آن ضروری است این است که باید شیر های تخلیه برای این نوع مایع در نظر گرفته شود تا در صورت افزایش فشار و دمای آب از طریق این شیر ها فشار و دمای آب کاهش یابد.به این وسیله جهت کنترل کردن فشار مخزن شیر اطمینان گفته میشود.
حجم منبع دوجداره شوفاژکاران اهورا چقدر است؟
یکی از سوالات مهمی که در رابطه با منبع دوجداره وجود دارد این است که حجم این منابع چقدر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که حجم های مختلفی از این منابع در بازار موجود می باشند که متناسب با نیاز و مصرف ساختمان ها می توان از آن انواع آن استفاده کنید. حجم مخزن انتخابی به مواردی همچون تعداد ساکنین ساختمان، نوع استفاده از ساختمان، تعداد شیر های مصرفی، ضریب تقاضای مصرفی و … بستگی دارد.
به طور معمول ظرفیت منابع دوجداره بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر و ۱۲۰۰ الی ۲۰۰۰ لیتر متغیر می باشد.